Om meg

Jeg er født i Oslo i 1965, oppvokst på Bøler og har for det meste bodd i kulturbydelen Østensjø. Har vært bosatt på Mortensrud siden 2011. Jeg er utdannet kokk. Mat er kunst og estetikk, og skapergleden til mat er stor.
Det samme er fascinasjon for glass og krystall. Jeg hadde stor glede av å jobbe som butikksjef i krystallavdelingene på CG, Stortorvet i flere år. Glass er levende materiale og skinnet og glansen gir fra seg enorm energi!
Alt man omgir seg med som er vakkert, er med å berike sinnet og forlenge livet.
Musikk har alltid vært viktig for meg. Jeg kommer fra en musikalsk familie, har sunget i kor i 35 år, i Oslo Vocalis. Jeg spiller litt piano og komponerer noe musikk selv til privat bruk.

kunstner oslo - kristin erichsen
kunstner oslo - kristin erichsen

Jeg er opptatt av at bildene mine skal gi eieren noe. Enten det er en følelse, ro eller energi.

Flere av bildene mine er preget av det spirituelle, og det dukker stadig opp ansikter eller dyr i teknikken jeg bruker. Jeg maler gjerne med blå – grønne toner, ofte kvinner uten ansikter i en nesten-impresjonistisk stil.

Hvorfor?
Det blå er gjerne forbundet med følelser. Det grønne med healing.
Kvinnene representerer kanskje meg selv?
At de er ansiktsløse kan være fordi jeg ikke syns det er viktig med ytre fasader, men at det er sjelen og mennesket bak som betyr noe.
Jeg har selv erfart opp – og nedturer i livet. Og det er jeg glad for. For de har gjort meg til et helere menneske. Jeg har stått på bar bakke og har måttet gå i meg selv og finne ut hvem jeg er og hvilken vei jeg ønsket å gå videre. Men jeg har reist meg. Og det har gitt meg en styrke og en trygghet. Jeg setter gode verdier høyt. Jeg liker ærlighet og ekthet.
Jeg jager ikke etter status. Jeg ønsker å ha det godt. Og å gjøre det som gjør meg glad. Da blir det ekte.

Hva som inspirerte meg til å begynne å male:
Det er nok musikken i kombinasjon med det spirituelle som har åpnet døren til malingen.  Jeg bruker musikken aktivt i maleprosessen, musikken tar meg avsted inn i en slags meditativ tilstand der motiver oppstår.

Som barn var jeg følsom. Kanskje en kunstnersjel allerede da?
Danset ballett, tegnet mye, ble eksponert for mye klassisk musikk. Da jeg var seks år gammel tegnet jeg en sykehusfortelling som senere har blitt vist i undervisningen på Barnevernsakademiet grunnet alle detaljene. Fortellingen ble til etter at jeg var på sykehusbesøk hos et familiemedlem som var innlagt på Sofies Minde. Fortellingen besto av 18 tegninger som ble satt sammen til den bok.

Malingen fikk jeg ikke utløp for før i 2009. Men da det første bildet var malt, gikk mye av seg selv. Jeg følte jeg hadde funnet en kilde. Som om jeg hadde funnet min livsoppgave.
Jeg sier jeg maler med hjertet. Bruker musikken, lever meg inn i det, bestemmer sjelden motiv på forhånd. Lar motivet bli til av seg selv.

Hva inspirer meg nå?
Jeg inspireres av natur, havet og musikk. Jeg er heldig som har funnet og får oppleve kjærligheten. Å være med en som vil leve på samme måte som meg. Vi er ikke med på den store karusellen. Vi tenker selv hva som er best for oss. Vi bestemmer vår egen lykke.

Utdanning:

  • Nydalen kunstskole: 2-årig billedkunstutdanning, deltid, 2013-2015
  • Nydalen kunstskole: 1 årig personlig kunstutvikling, deltid, 2015-2016
kunstner oslo - kristin erichsen
kunstner oslo - kristin erichsen